Błąd
  • Szablon wyświetlający jest niedostępny. Skontaktuj się z administratorem witryny.
TYTUŁ:

CO WIEMY O DROŻDŻACH? GENOMIKA - FIZJOLOGIA - ZASTOSOWANIE

AUTOR:

ROBAK MAŁGORZATA POD RED.

ISBN 978-93-7717-275-9
ROK WYDANIA
2017
LICZBA STRON 128
FORMAT
B5
OPRAWA
MIĘKKA
CENA: 20,00 zł
OPIS W ocenie recenzentów monografia jest bardzo wartościowa i unikatowa wśród podobnych pozycji prezentowanych przez wydawnictwa naukowe w Polsce. Jest napisana przez nauczycieli akademickich znakomicie znających tematykę, legitymujących się bogatym dorobkiem naukowym. Jest to pozycja kompletna, zawiera zarówno zagadnienia podstawowe i aktualną systematykę, jak i bardzo dobrze przygotowaną charakterystykę genomów omawianych znanych oraz mniej znanych gatunków drożdży.
Większość informacji zawartych w monografii ma źródła nie tylko pochodzące z literatury naukowej (ponad 530 pozycji), ale również zweryfikowane w licznych bioinformatycznych bazach danych poświęconych drożdżom. Z przekonaniem polecamy tę pozycję jako ciekawą lekturę dla studentów biotechnologii, biologii, technologii żywności oraz osób zainteresowanych problematyką mikroorganizmów związanych z nami od tysięcy lat.

ikona pdf SPIS TREŚCI